Makan apa ?

Mommies boleh tak share makanan masa pregnant ? Sejak masuk 6w ni tekak tak lalu nak makan nasi, rasa nak termuntah je ?

19 Balas

Sy awl preggy blh telan biskut n bijirin je..dgn milo or susu..nasi xleh,loya asyik termuntah je..bihun/mee/koetiaw ok ok je tp mual jgk kdg2..brt x naik utk3 kali check up yg awl tu..masuk 2nd trimester alhamdulillah semua lalu mkn..berselera..ayam pn dh blh telan..masuk 3rd trimester hjg2 ni mcm dh awl2 preggy plk..ayam cannot go la..nasi mkn la sket sbb perut lapa..baby dh bsr kn..tp stock biskut n roti mmg sedia ada la..mkn bila lapar.