Contraction

Mommies boleh tak share macam mana rasanya sakit contraction tu? Saya first time mommy jadi tak boleh expect mcm mana sakitnya. Plus doktor pun suruh bezakan fake contraction dgn contraction yang betul..tapi kita ni tak reti ??

7 Balas

Ada org ckp sakit contraction mcm sakit period pain tapi lagi dahsyat sakit dia.. Allahuakbar.. Sye pon first pregnancy.. X dpt nak bayang sakit dia camne.. Memang sebelum ni biasa kena period pain bila dtg bulan, tu pon dh menahan sakit macam apa je sampai guling² berpeluh.. Memang akan amek pain killer jelah sebab x tahan.. Semoga dipermudah urusan bersalin kita aamiin..

Mcm sy sakit pinggang mcm period pain..sakit xdela skit sgt..tpi makin lame makin kerap..kalau awk nk thu false ke true contraction..bile start sakit cer tgk jam kul brpe pastu tgk lg next contraction kalau mcm regular stiap 10min ke 20min tu contraction betul..makin lame makin singkat waktu antara contraction tu..makin lame pun makin sakit rase..

Tak bole nak explain sakit tu.. sampai keluar air mata sakit nye.. 😭😭 Tapi jgn terlampau fikir apa yg org lain share pengalaman.. lain org, lain kesakitan.. moga dipermudahkan urusan mummy ye..

Sakit smpai tak boleh nak kuar suara. Bila sakit tu dtg kena diam n tahan nafas dlu. Rasa kat belly yg belah atas, rasa mcm isi perut tu kena ramas dri dalam.

Kalau contraction betul biasanya akan sakit setiap 5minit. Even ubah posisi apa pun, sakit takkan hilang.

4y ago

nak cakap period pain pon x btol sngt . sakitnya berganda , x fkr sesape dah . nanges je sy masa sakit tu , Ya Allah . tapi lepas baby keluar lega dah hehe

Sis pnh kena senggugut x? Sakitnye mcm tu la tp berganda dr senggugut biase..

😘