CONTRACTION

macam mana rasa sakitnya contraction selain rasa seperti senggugut. perut saya mengeras tapi tak ada rasa sakit. doktor dan misi cakap tu contraction. boleh tolong saya? saya dah 38w4d 🥹 #ingintahu #newmom #firstmom

4 Balas

Saya Tak ada pengalaman.. tapi mumy² lain share kalau mengeras depan tu false contraction - Braxton Hicks.. mengeras Tak lama.. Dan Tak kerap.. kalau contraction labour tu sakit mengeras dari depan sampai tepi Dan belakang pinggang.. kekerapan tu sekejap².. dalam setiap 10min datang lagi.. nti makin kerap 5 min dan lagi.. harap membantu

Pd pengalaman sy, klau sakit contraction perut akan mengeras dlm berapa second, sakit kt bhgn ari2 sakit pinggang. Ada rasa sakit la. Kalau nk dekat bersalin tu, sakit rasa nk cabut pinggang tu, nk berjalan pun x boleh, nak bernafas pun susah. Klau perut mengeras tu dgbn sakit sikit pun, sy panggil contraction jgk.

4mo ago

mengeras tak kesah dalam posisi baring atau duduk?

sakit yg x blh tahan rasa pinggang nak terputus Dari badan. sakit tajam mmg rasa nyawa² ikan bagi saya. sbb ank 1st saya tanda contraction

4mo ago

kalau mengeras yang consistent. maknanya 5 minit sekali ke, itu dikira contraction. ini apa yang doc cakap la

mengeras xsakit tu false contraction. klu contraction sbnr dia perut mengeras sekali sakit pinggang dan membawa ke pangkal peha

4mo ago

masa mengeras terus pergi ke hospital ke? masatu kandungan dah berapa minggu?