Fake contraction

Hi, nak tanya. Fake contraction tu rasa macam mana? Dan, seawal bila kita boleh rasa? Tolong, first time mum here. Sebab masih confuse 😭😭

4 Balas

Sy pun first time mom gak. Tapi sy rasa false contraction tu awal, masa 23w. Kalau ikut pengalaman sy dia rasa mengeras perut dari atas ke bawah masa tengah false contraction tu. Dan mmg rasa x selesa, cuma bagi sy dia x sakit lagi. Tapi lepas berjalan2 sikit, and then baring semua tu, dia hilang rasa mengeras perut tu in few minutes.

lain mommy, lain weeks rasa braxton hicks/false contraction. take note kalau perut kerap mengeras dan ada rasa sakit pinggang ke bawah. dah boleh standby apps contractions count

Saya pun nak tahu juga macam mana rasa 🥶 sebab last week rasa sakit macam memulas dan rasa mcm nak period

30w ke atas boleh rasa dah sis kena alert mana yg real / fake.