Susu badan

Hi mommies. Boleh saya tahu berapa trimester saya akan mula ada susu badan ya? Sebab ada org kata boleh pump awal2 supaya breasts takkan jadi bengkak. Any tips ☺️

8 Balas

sape la yg ajar awak ye...lps brsalin br bole. pam.. sblm brsalin xkisah la minggu ke brapa even dh ada susu, klu pam rahim akn mengecut... bole keguguran dan sbgnya... mcm kita tngh menyusu la, msti rahim akn terasa nyeri mcm. senggugut... ms tu la rahim mngecut... pam awal pn cmtu bole kecutkan rahim... keguguran atau bersalin awal la jwbnya

susu badan akan mula terhasil dari 2nd trimester tapi masih belum matang. ada yg mmg dah boleh pump semasa 37minggu. tapi jangan ikut “orang kata”. kena tanya doktor dulu sama ada sesuai atau tak dengan kondisi badan sendiri. sbb bila pump awal boleh terjadinya kontraksi awal jugak. takut bila pump awal boleh terlahir pramatang

alamak.. sapa yg ckp tu.. cuba la awk pam awal2 kalau awak nk terberanak awal.. xdigalakkan wak nnti trigger terberanak awal.. susu badan ni dia demand n supply.. ada demand dri baby baru akan meriah disamping kita jaga pemakanan kita nnti

x pyh pam dulu sis.. klau awak dh ada susu badan wktu tgh mengandung skrg ni pun ianya x semeriah slps melahirkan anak so jgn pam lg tunggu anak dh kluar nt baru pam.. buat sakit puting awak je nk pam awal² ni anak x lahir lg 😁

pelik2 betul suggestion mak2 skrg ni lah 😂.. susu meriah pun salah, x meriah pun salah.. x payahlh pam2 dulu dik.. buat sakit breast aje. follow naturally dik.. lebih sihat..

Jangan pam 😅. Saya pn preg anak ke 3 ni tiba2 susu keluar awal tapi xpam. xdenye bengkak breast kalau xpam. Tunggu la baby lahir lepas2kan sebulan.

giler sape ajar suruh pump? takde bengkak nye laa . nnti baby lahir buat laa semua tu

jngn pam nnt oversupply