susu badan sedikit...

Hi moms ada tips tak untuk bagi susu badan jadi banyak.. bby saya umur 14 hari tapi susu badan sedikit bila di pump.. jd nya saya campur susu badan dan susu fm

8 Balas

baru lagi tuh awak, mmg kalau pam dpt sikit tapi sebenarnya cukup je utk baby minum. jgn fikir susu sikit. kalau nak susu byk ,kena kerap bagi dia myusu tambah waktu malam. kalau awak mmg nak bagi susu badan, takyah campur dgn susu formula, bagi je susu badan. inshaAllah cukup utk anak.

1y ago

baik la

urut urut bahagian payudara selalu kasi pecah darah insya Allah lancar susu awak. time pump boleh sikat di bahagian payudara hehe saya buat mcm tu. makan kurma and stay hydrated selalu. mindset pun kena positif yang susu ibu tidak pernah kurang ❤️

Sama la sis mcm sy.. Tgh Cuba cara utk bykkn Air susu, Dan cari cara utk bykkn Air susu.. Nanti nak try yg urutan tu pulak.... Masa anak kedua dulu OK je, dpt meriahkn semula air susu bdn.. Yg ke3 nie je tetiba air susu drop..

Mula2 mmg ckit. Sbb baby pon awal2 ni x byk minum. Nnt dah lame2 akan byk ikut kekerapan baby menyusu. Saya Klau mkn brokoli, susu kurma, lobak putih, sawi mmg byk susu. Sis boleh cuba.

1y ago

anak saya kuat menyusu sis.. jd saya campur susu badan dan susu fm.. terimakasih sis

sy pn sama mcm ni sy cmpur susu fm sb kdg xsmpai sejam pn bgn sekejap2 nk susu jd sy fkr bby xpuas mnyusu lgpn prolong juandis tu yg bg susu fm..

cer konsisten pam stiap 2 jam.. stiap kli pam biar btol kosong breast.. then ade urut x? mnum air byk n mnum susu jgk

Baby saya 18 hari, tapi tiap kali pump dpt 2oz kiri kanan. paling byk pun 3oz. sikit sangat ke?

1y ago

cube gune milk collector.. sy kdg pam xkuar byk.. tp bile sblh lekap milk collector dpt byk jgk

sy campur je bf n fm asalkn ank cukup susu.. mana2 yg tbaik utk ank

1y ago

ya btul sama la