Sakit area bawah perut/rahim

Hi mommies. Boleh bantu saya. Saya masih merancang kehamilan pertama. Saya baru habis period 2 minggu yg lepas. Bila sy bangun dari baring, akn ada sakit sedikit area bwh perut/rahim sbelah kiri. Sy belum buat apa2 pregnancy test sbb mcm terlalu awal. Due utk next period pun lambat lagi. Adakah ini salah satu tanda hamil? Ada mommies yg alami + result positif?

1 Balas

Hi awak, kena tahu awak punya hari selepas ovulation hari ke berapa. Biasanya paling awal hari ke-11@12 DPO (day passed ovulation) boleh check pregnancy test tapi masih samar2. Tanda2 cramping sama dgn period, so kena tunggu hari period baru tahu. Sbb tanda hamil&period hampir sama.

2y ago

Okay sis.. Sy ade track guna Period Apps tu.