Buah tembikai ??

Hi mommies, betul ke kaum cina larang makan buah tembikai semasa mengandung kerana buah ni sejuk dan not good for baby. I makan tembikai dekat ofice pon kena tegur dengan staff2 bangsa cina..

53 Balas

Laa xyh pcya sgt dgn benda2 mengarut... just mkn ..pcya n doa kpd allah.. sbb smua dri dia... jga pemakanan je ...

Xsilap time berpantang je xboleh makan sbb sejuk. Time preggy balun je selagi boleh sbb banyak khasiat ibu preggy.

Buah tembikai ni bagus utk usus tapi tak bagus makan banyak sgt dan kerap , bleh terkena angin medu .

Sejuk2 la best..makan je kalau nak..jangan ditahan..huhuu.. tapi apa pun semua kne moderate

Saya baru lps makan tembikai. Okay je sis. Sblm ni pun selalu makan tembikai. Boleh je tu.

Tembikai ni bgs diamal ketika hamil dlm 8bln dan 9bln...supaya air ketuban mencukupi....

Sy suka tembikai . Awal2 pregnant haritu alahan . Hari2 makan tembikaii hahaha

Sy sjk pregnant tiap2 minggu makan tembikai.. Sbb tembikai bantu tmbh drah jgk

Sya pun mkn..mcm ok sj..tp kena lah berpada ye.jngn sekali mkn bnyk sgt

Ehhh yeke. Sye sebiji bole hbis dlm 1 mse. Elok je da bersalin😅😅