Baby Meragam

Hi mommies, bby sy 3m21d tetibe meragam, tidur tknk letak. Nak ngempeng je. Sblm ni bby sy tak kuat ragamnya tp harini tetibe dia meragam since mlm. Kenapa ye? Ni 1stborn sy, so byk bnda sy kena belajar

2 Balas

Dia berak ok? Perut dia kembung? Demam? Selsema or batuk? Lapar? Selalu baby meragam tak pasal atas tu or mungkin tak cukup tido or mungkin nak kalih bulan. Or dia rindu nak manja dgn mama. Nak peluk². Sis cuba bedung dia dgn cara yg betul, bukak surah² slow². Ayun dia slow² sambil tepuk & bunyi shooshing kt tepi telinga dia dgn cara lembut. Or zikir slow² ke kan. InshaAllah mungkin ini membantu 🥰

5y ago

Dia berak ok, kentut pun byk mcm biasa. Tetibe je meragam, tulah sy pun rasa mcm sbb nk kalih bulan. Tp xsure. Tq ye awak

Perut kembung kot.

5y ago

Tak kembunh, berak semua ok