Bcg baby. Baby meragam nanges

Hi momies. Dua tiga hri ni bby sy meragam sgt. Sy tgk bcg dia dh merH bengkak. Selalu bby mmg akan meragam ke? Bby sy nk tdur nanges, nk mndi nk pkai bju pon nanges😭 skli sy nk nges sy dh buntu nk bg mcm mna

5 Balas

Kalau bengkak tu besar mcm biji kacang (anggaran lah ni), bawa ke klinik segera. Bengkak BCG tak sepatutnya mcm bisul atau jerawat batu. Anak sy mcm ni lah kena, sampai demam dia. Dr pecahkan ‘bisul’ tu dan keluarkan semua nanah. Nanti Dr bekalkan antibiotik utk kawal jangkitan kuman tu. Takda ubat sapu, ubat makan je. Balik dari klinik tu terus kebah panas badan anak.

hrtu kt bcg ank sy pn ada naik nanah jgk, so far anak x meragam ke apa. dlm dua hr cmtu nanah tu jd kering n jd kuping pstu tertanggal sndri. masa discaj, nurse ada pesan, klau kt tempt injek tu ada nanah/bengkak, jgn letak apa² ubat.

sama la sis. anak sy aritu sampai demam. tp sy biar ja bcg tu. tiap kali mandi sy sllu siram2 air suam mandian tu p area bcg. cpt kecut. 2 hari jg anak meragam sbb bcg tu bengkak n bnanah teruk

samalh ank sy.xpi kata nurse ok je.jgn diusik nnt baik sendiri.alhamdulliah ank x meragam

bawa jumpa doktor