bayi 4 bulan jatuh

Hi mommies. Anak sy berusia 4 blnlbh jatuh dr katil. Dia menangis sgt kuat. Sy cerus angkat dan pujuk2. Hampir sejam dia namgis baru lah merhenti tpasih teresak2. Sy ciba susukan dan dia menyusu sgt laju mcm terlalu lapar. Tak lama lpsenyusu dia tertido. Terbangun dua tiga kali sbb ada bunyi motor lalu dpn rumah kuat. Tp dia terbangun kejap sbung tido balik mcm mengantok sgt. Normal ke. Langkah2 ni semua sy ikut dr pembacaan sblm ni. Katanya sy kena peluk cot2 lps bby jatuh utk tenangkan. Los tu susukan. Klu ad berlaku pendrahan, baby tak aktig atau baby muntah baru bawak hospital. Jadinya part ngantuk ni nk consider tak aktif atau kesan dr dia menangis td. Tu sy nk tanya kepada yg berpengalaman atau yg tahu sblm sy terus ke klinik.

2 Balas

Bwk g hosp terus.. Wlpon dia xmuntah ke ape elok g jumpe doc untuk pastikan baby betul2 ok..

Part ngantuk tu mungkin dia penat sb menangis. Seeloknya bwk dia jumpa doktor terus.