Anak saya suka mengempeng semasa tidur perlu ke saya cari pacifier untuk dia??

Hello mommies Anak sy 1Bulan 13hari kalau malam suka sangat mengempeng.Nak tanya anak saya x akan kembung ke kalau mengempeng sja kalau malam??sebab saya perasan kalau subuh dia bangun mngis macam kembung perut dan kerap muntah susu.patut ke saya carikan untuk dia puting kosong untuk elakan dari muntah susu??Tolong saya mommies² sy ni firstmom🥲

3 Balas

anak saya 27 hari pun mcm ni suka mengempeng time nak tidur . tp bila dia dah betul² tidur saya tarik nipple . kadang sampai jeluak sbb dah overfeeding duk sedut jee nipple tu . dah try bg puting dia tolak . setakat ni solution nya saya buat mcmtu jee tarik nipple bila dia dah tidur .

maybe dia tak terbiasa lagi kot. kalau ni awak try slow2x tarik nipple dari mulut dia bila dia da tidur lena, sambil tuh tepuk2x, sbb takut lama2x jadi terbiasa n hanya tidur bila mcm tuh je. bab puting kosong rasanya tak perlu pun.

rasanya takde masalah pun bagi pacifier,itu dikira alat bantu la . kalau dia dh lena cabut .. anak saya umur 4 hari dh bgi pacifier , dia lena je kita cabut kadang dia cabut sendiri .. takde la 24jam bagi , untuk tido je