Baby 1 bulan nak mengempeng susu ibu

Hello mommies. Nak tanya takpe ke baby umur 1 bulan nak mengempeng susu ibu? Kalau lepas je dia bangun. Normal ke? Saya risau overfeed #firstmom #bantusharing

4 Balas

normal baby baru bangun cari susu setiap kali bangun. memang fitrah baby lahir untuk menghisap. kadang baby bukan nak menyusu tapi cari comfort dalam menghisap. kalau sis risau overfeeding, sis hulur jari kelingking sis yg dah cuci bersih letak kat bibir baby sebelum suakan susu bila baby nangis. tengok baby nangis lagi tak bila lepas hisap jari. kalau masih nangis baru bagi susu. tapi pastikan dah check pampers, kembung, dan segala perkara yg buat baby tak selesa dahulu. ni apa yg paed ajar sy masa anak 1st dulu

perut bayi usia sebulan mmg kecik je. so mnum nya sikit dan kerap. normal beri makan setiap dua jam. n akan kerap kena ganti diaper juga biasa 4-6kali sehari atau lebih. dan.. ngempeng tu perkara biasa juga utk bf bby whether dia lapar or tak.

mngempeng tu not good. blh jd punca anak ada masalah berat

3mo ago

Klau mlm je pun x okay ke? x bg susu baby nangis mcm tantrum. Ke sbb bertukar bulan baby jd clingy?

5289667