baby tak boleh meniarap lagi

hi mommies . anak saya dah 5bulan , tapi tak nak meniarap lagi . dia cuma mengiring dan terlentang balik je tapi kalau saya tolong dia meniarap , dia dah angkat kepala tinggi dan siap angkt semua badan tunjuk hint untuk merangkak ?. soalnya dia belum boleh meniarap sendiri ?

10 Balas

Selepas bayi anda mencapai usia 6 bulan dan tidak meniarap sama sekali dan tidak tunjukkan minat untuk bergerak hasil daripada ransangan persekitaran, bawalah bayi berjumpa doktor. Perkembangan setiap bayi berbeza, jika bayi tidak berusaha untuk merangkak atau duduk, rujuklah kepada pakar. Perlu diingatkan bahawa bayi pramatang mungkin mencapai tahap perkembangan pergerakan yang mungkin lebih lambat berbanding bayi yang dilahirkan cukup bulan.