Normal ke baby 6 bulan tak rajin meniarap? Risau nyaa😭😭😭😭😭

Normal ke baby umur 6 bulan tapi jarang jarang meniarap. Boleh kira berapa kali je sehari dia meniarap. Ibu so risau. Sepatutnya dah boleh duduk sendiri atau merangkak. Ni nak meniarap pun malas. Kadang kita yg paksa. Tapi dia nampak normal. Kalau didudukkan mmg tegak. Kadang dari baring dia pegang dua ibu jari kita terus berdiri. Dia sendiri angkat kepala, angkat bontot, angkat badan. Push badan nak kita tarik dia. Tapi step sepatutnya dia tak buat. Dia tak buat dari meniarap ke duduk ke merangkak ke. Normal ke 😭😭😭😭😭 tolong jawab!!!

1 Balas

Tak semua bayi akan buat pada masanya ade bayi cepat ada lambat jangan risau la and perlu risau if bayi dah setahun tapi tak menyarap tu kena gi jumpe doctor la

4y ago

Thankyouu. Anak saya umur 9 bulan dah sekarang. Pandai diri tatih dah. Kejap je. Haritu nk masuk 7 bulan dia baru rajin niarap. Pastu laju terus duduk baru merangkak. Pastu diri ni sekarang tatih nk jalan. Rasa cepat sgt lah pulak. Hehehe