Baby tak meniarap lagi?

Hello everyone! Nak tanya, my baby dah masuk 5bulan 3 hari but dia still tak boleh nak meniarap. Nak mengiring pun malas tapi boleh la cuma jarang. Bila i meniarapkan dia, dia mcm tak suka lama lama dia akan nangis. Tapi dah boleh angkat kepala. Is it normal?

2 Balas

Next check up cuba awak tanya nurse paling lambat berapa lama baby nak merangkak . Kadang ada limit masa macam kalau baby tak tumbuh gigi sampai umur setahun setengah kena refer dentist . Kalau tak silap saya paling laju 3 ke 4 bulan baby dah boleh pusing badan

5y ago

Tulaaa ada perasan juga mostly budak lelaki lambat. Hopefully everything gonna be alright

Normal je sis..nti bby akn boleh sndri.cuma cpt or lambat je.depends on kmampuan bby..mcm kite jugak,klaw xmmpu nk panjat tinggi skli gus,kne ade step by step jugak kn? Mcm 2 la bby..dont worry😊

5y ago

Paling lambat sy pun xtaw umur brpa..sbb bby sy 4m+ dh mniarap