Anak korang ada tak yang masih belum boleh tiarap?

Anak sy 5 bln 13 hari masih belum meniarap tp kalau saya mengiring kan diaa boleh pusing n meniarap n angkat kepala cuma of dia terlentang dia malas nak meniarap sendiri , ke sebab badan dia bulat 8.2kg (5 bulan) anak korang meniarap umur berapa?

1 Balas

kena selalu tlg dia exercise utk meniarap bagi dia biasa nak buat sendiri. selalu mmg range umur 4-6 bulan boleh meniarap sendiri. pantau je. byk lagi masa baby nak belajar tu

1y ago

Ooo kne sllu tummy time yee baik tu laa risau dia x meniarap lg tp kalu kite mengerengkn dia boleh pusing n angkt leher cuma klu terlentang dia malas pusing sendiri