Belum meniarap

Anak saya 5 bulan masih belum pandai meniarap. Dah bole mengiring, tapi bila saya tolak badan dia, dia terlentang semula😅. Saya meniarap kan dia, dia okey je.. dada dia boleh bertahan lama and bole angkat kepala juga. Risau jugak sebab dh nak masuk 6bulan dah, belum meniarap lagi..huhu..

2 Balas

mommy blh try buat tummy time pd bby .dgn cuba mommy try cri dkt utube simulasi cara ajar anak untuk meniarap dan merangkak..mcm sy dlu .sy baru first time jd parent byk yg sy tak tahu..jd sy dgn husben cri teknik tu dkt utube..alhamdulillah sgt mmbntu..wlaupn ianya byk video dr indonesia..tp sgt membntu... mommy blh try cri d sana..disini sy sharekn link nya...jika ada mommy nk cri yg lain di channel lain pun ada juga..ni example yg ada sy jmpe..hrp dpt mmbntu mommy.. https://youtu.be/nhG98hk4jjA mg dpmudahkan segalanya. aamiin

normal tu cik mcm anak saya meniarap lambat jalan merangkak pun sama nasib jalan cepat .sis kena bagi tunjuk dia cara meniarap tu dah .baby senang tgok Kita nnti dia tiru sis .sis pun try merangkak2 depan dia bagi dia tgok .