folic acid

Hi mommies, adakah terlambat untuk kita mula ambil folic acid bila usia kandungan dah 2 bulan? Sebab saya tak tau diri dah pregnant.. saya ada terbaca lebih bagus ambil folic acid sebelum pregnant..

12 Balas

Tak pe makan je la sis. Tapi kalau da 3bulan nnt doctor akan bg vitamin yg mengandungi semua sekali. So tak pape. Yg penting setiap bulan pegi checkup dan makan apa doctor saran kan.

Ok je makan lepas tahu preggy. Digalakkan je makan sebelum kawin kalau plan nak anak awal sebagai salah satu ikhtiar 😊

It's ok, since sy start consume folic acid masa tu da 17 weeks. Sbb g check up lmbt. 😆so 2 bulan tu belum terlewat.

sy pon itu hri xtau pon sy mngdung.. scan2 tgk dh 2 bulan.. dh tau mngdung trus mkn ubat.. Alhamdulillah bby ok..

no problem pun... mkn je... ade kes 6bulan pregnant bru thegeh mkn folic acid.. dasyat btol..

Start makan seawal mungkin utk kebaikan kandungan.

Dah boleh start mkn skrg for baby development.

Boleh sis....mkn jee.jgn skip taw

Makan je. Never too late

Its not too late sis..