Jari Tangan kerap kebas

Saya nak tanya.. sekarang dah nk masuk 31 minggu .. Jari-jemari tangan kiri & kanan kerap kebas. Adakah ianya normal? Jari kaki x de pulak kebas atau bengkak lagi #firstmom #firstbaby

4 Balas

Sama la. Dari kebas jadi sakit. Sakit yg xbole angkat berat, sakit bergerak. Check clinic Doktor ckp carpla tunnel syndrome..since pregnant xde apa Doktor bole buat. setakat bagi panadol and ubat sapu je. X membantu kurangkan sakit. kene pergi jumpa physio..maybe Lepas beranak baru pergi..buat masa ni kene bertahan je

terus perhatikan simptom, kalau makin teruk sampai sakit sangat, boleh jadi ni tanda awal carpal tunnel syndrom.

Normal mummy. Kalau tindih waktu tidur memang kebas. Saya pakej kaki bengkak. Kram pun selalu 🤨

normal pregnant