suka makan benda masin

Hi mommies ada yg mcm sy x preggy taksuka nasi. Suka benda masin2 and makanan yg sedap2 je mcm sate ke pizza ke n roti canai mee ? nasi mmg tk pandang lgsung?? benda manis pun taksuka, suka buah je dgn yogurt?

9 Balas

Sama sis. Sy kalau nasi tu, paksa makan je. Ikutkan selera, x makan nasi seharian pun takpe. Asal ada buah2, sup2, benda2 berkuah mcm bakso, soto. Tp paksa mkn nasi jgk sesenduk bila ingatkan baby. Ikutkan tekak nak makan western2 je. Dpt spagetti/macaroni xpe dah. Hari2 goreng spagetti buat mcm mee goreng. Hahahaha.

5y ago

Sama sis. Sy bykkan minum2 tu. Pagi minum pati delima, ambil folic acid mcm yg nurse bg. Snacking sy ambil yogurt /buat. Pastu malam2 minum susu before tdo. Bab minum takde hal semua tiptop. Tp bab makan. Yang mengarut2, kemain banyak selera. Yg berkhasiat ni kurang selera. Paksa makan yg khasiat2 sbb fkir kesian bby.

sama mcm saya..suka masin2 masam2 pedas.. suka makan daging..burger daging..x suka makan manis2...

5y ago

Kan sis. Fav skrg mmg burger n daging 😂😂😂😂

Tkt nty drh tnggi pl..kne.Kurgkn mknan bermasin n bermnis n bergoreng sb xelok tme preggy...

5y ago

Hehehe tpi kne jga2 jga tkt tinggi pl yg masin..Mcm.Sye mngada2 nk mnis2 je..Tersngkut msa nk berslin je Gdm..Sb fasa ktga ske mnis2 hahah

Sama! Tak tahu knpa no 3 jd cmni. Masa preggy anak dara 2 org tu ok je. Xdk alah lnsg

suka dua² tp bilas air masak byk² hihi sbb taknak kene kencing mns n drh tinggi hihi

5y ago

hihi kdg² bkn nak sgt mkn . tp tekak perlukan something utk lega kan

Nk dapat anak laki ni . Jd mcm sy dulu . 😁😁..nasi tu gagahkan diri ja makan .

5y ago

Kan. Nk mkn pk 2 3 kali je nasi ni😂😂😂😂😂

sis bolh mkn tu smua tpi jngn yg roti cnai tu..tu bkin tingi gla tu

sya pn sma...x suka nasi..Suka western² mcmtu..

5y ago

Kn sis. Nk mkn nasi pk 2 3 kali je

Yee sma la... Tp nurse ckp tak baik mkn masin..

5y ago

Tula. Tp sy mkn kuantiti sikit je sbb skrg mmg cpt sgt knyang