Suka Makan Masin2

Biase org loya makan asam kan.. Sye suka makan masin.. Its is ok.. Ni pon dok ratah ikn bilis.. Kekadang mkn garam.. Beli asam masin buat stock.. Ni dok pk beli ikan masin esok.. ??? Selera makan mmg kurang.. Dgn benda masin je naik selera..

3 Balas

Mknn masin boleh menyebabkan tekanan drh tggi & kolesterol naik lagi² ikan bilis walaupn ikan bilis tggi protein.. sama juga kalau terlalu mkn benda manis.. jd mkn kena berpada..

Ikan bilis bgus sis. Blh naikkan hb

sama laàa😅