Anak umur 1y8m susah makan

Ada x mommies pernah alami benda yg sama . Kesian tgok anak kurus je berat dlm 10kg . Makan nasi putih je itupun dua suap lepastu dia tak nak puas pujuk. Tpi bubur pizza dia suka makan itupun 5-6 suap,kerepek & ikan bilis tak ditumbuk suka sampai meminta tapi kalau ikan bilis tu saya tumbuk campur dgn nasi dia tgok terus reject😭paksa rasa pun xnk .gigi ada 8. #Buntu #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

2 Balas

ank sy dulu mcm ni jgk sampai sy stress org ckp sy mak yg xpandai jaga ank xreti bagi ank mkn smpai kenyang tapi bila baca komen ibu2 yg ada ank sama mcm sy dlm fb dorg suh tukar bagi minum susu fernleaf fullcream & bagi multivitamin yg sesuai dgn umur ank alhamdulillah ank sy sendiri yg mintak nk makan & xmilih makan dh skrg

anak sy pun mcm ni puan, tpi sy ikutkan ja selera anak.. anak lebih suka mkan bila ada sup.. nasi tu berendam dengan sup.. hari² msak sup utk ikut selera ank