tak suka nasi

nak tanya , ada tak ibu2 yang tk suka makan nasi ? ibu2 tukar kepada meal apa ya ? kdg sy berhari tk makan nasi 😢 sy mkn buah je spnjg hari . pagi sarapan roti dgn air milo . itu je . ada ke ibu2 yg mcm saya ? normal ke ?

10 Balas

sy smpi geli dgn nasik. try mkn 1 sudu rasa nak muntahh. sy try makan sup. any kind of sup. mcm sup bihun. bakso. tp tu la sy mkn pedas. mkn mcm tu bru msuk. sis cuba ‘try n error’ msti ada yg msuk

Sy di hujung pregnant kurang suka mkn nasi. jd Sy ambik spghti, mkn ayam atau benda2 yg kenyang. Sy goreng suun buat mcm goreng bihun singapore. tuka tuka menu utk naik kan selera.

mulut tengah tawar mmg tak ada rasa nak makan nasi. sy pun tengah alami🙃 bertabah la semester pertama mmg macam ni.. buah masam je jadi menu harian..

saya pun dlm 5 weeks byk jak makan. masuk 6weeks tiba2 kurang selera makan nasi. mkn biskut keping dgn milo lalu pulak nak makan.

sama la saya pun tak suka makan nasi masa preggy. saya lagi suka makan macam noodle dengan soup ke lagi berselera

kalau saya tak boleh makan nasi waktu malam rasa tak lalu. mmg akan makan spagetti, bubur roti canai , bihun

Sama tapi lama lama boleh dah hihihi Kalau tak boleh telan nasi cuba makan mee, roti dan biskut

saya pon sama. tak lalu makan nasik. saya banyak makan buah2 & overnight oats.

sy xbleh dengan nasi.. bau Pon RSA NK muntah.. tp nasi goreng ok laa plk😅

Boleh try makan oat ikut resepi overnight oat..