Apakah Alahan Yang Mommies Selalui Lalui?

Hi Mommies! Ada yang di sini mengalami alahan semasa hamil? Mari kongsikan dengan kami pengalaman alahan mommies. Pasti ramai yang nak tahu :)

Apakah Alahan Yang Mommies Selalui Lalui?
11 Balas

kalau dlu ms pregnant xblh bau tumisan.. msk pape pn xblh rasa nk muntah n kata busuknya bau..pdhal tu makanan feberet yg d msk..😂😂😂✌🏻 lepas tu nk makan pape pn xblh ms 1st trismeter asyk reject je nk muntah .last2 bubur nasi jd plihan .tu je blh mkn dgn sup2....blh d terima tekak ... la ni bila dh ada ank..tgk2 apa kita blh mkn ms pregnant tu..tula jd feberet dia😂😂😂😂pergi mana2 kalau dia start xnk mkn nasi lauk biasa yg ada..dia akan reset sndri mintk nk makan bubur nasi..

alhamdulillah pregnant kalini xde ape² alahan.. kdg sampai rase "ehhh, Aku ni ngandung ke x... apesal xde mabuk muntah langsung..? " Mase yg 1st dulu mabuk teruk, setiap hari morning sickness kdg sampai mlm muntah je.. pastu xbole bau wap nasi, lepas mkn muntah, gosok gigi muntah.. kuo anak gegirl.. harap kali ni boboy pulak.. 😁

tak boleh bau tumis, wap nasi tengah masak , minyak wangi ,tak boleh minum air masak (minum milo ais je😂) alahan smpai 15week ,sekarang da 20week. smoga dipermudahkn urusan amiin

2y ago

Hah! Sama je, sis! I pun boleh telan Milo ais saja.

Alahan bby boy X boleh mkn nasi. Muka bnyak jerawat, muka kusam, x de seri Pregnant girl Alahan x boleh mkn masakn sendiri. Smpai jemu mknan kedai. Mulut asyik rasa tawar je..

Seronok bc komen mommies dekat site ni. Sy x perasan sy ada alahan ke tak ms mgndung. Kalau bc komen2 mommies dekat bawah ni.. Rasanya mcm tak. Alhamdulillah..biasa je😁

tak boleh bau nasi tengah masak, tumisan, asap2 , sambal tak boleh tengok lauk bersambal tak boleh mkn manis2, makin loya

alahan bau wangi.. perfume, deadorant, sabun mandi, sabun basuh..hangin satu badan kalu terbau wangi😁

Tumisan Bawang putih 🤢🤢🤮

alahan mual nak muntah

Bau perfume yang kuat