keputihan penyebab kencing manis..

Hi mommies.. Ada x mommies yg adaasalah keputihan lepas tu doctor detect sbnrnye ada kencing manis sewaktu mengandung ni? Sy susah hati.. Keputihan stil x ok walaupun dh masuk ubat 1x.. Pastu doc suruh minum air gula nk cek tkt sbnrnye keputihan asbab kencing manis.. Dan kene masyk ubat lagi sekali..

11 Balas

xprnah dngar lg stkat ni kputihan pnyebab kncng mnis..slalu dngar kputihan disbbkn oleh hormon..sy pn ada mslah kputihan truk gak msa prgnnt..kna minum air msak bnyk2 n elakkn mknan n minuman yg sejuk..org tua2 ckp lg dk mkn minum yg sejuk lg bnyk kluar kputihan nnt...xtau la btoi ke x tp sy ikut jelah jnji kputihan tu bkurang..n now alhamdulillah mmg dh mkin kurang dh..hehe

sy share petua utk keputihan.. ambil daun sirih, garam kasar air suam... koyak daun sirih kedalam air suam.. basuh miss v dgn air tsbut.. try amalkan stiap hari.. sy amalkan 2kali shari, wlpn kputihan sy xbyk,normal cam org lain... dalam pantng sy amalkan juga.. nk bg jahitan luka cpt smbuh dan rapat jahitan tsbut..

5y ago

time pregnant ni boleh amalkan ke?

Actually kencing manis yg penyebab keputihan teruk. Boleh dapat GBS yg menyebabkan keguguran even dah masuk trimester ke2 kalau kencing manis tidak terkawal. Pengalaman sendiri. Follow apa doktor cakap. Kalau keputihan luar biasa dari yg biasa, cepat2 bgtau doktor supaya boleh dapat ubat.

5y ago

Hrtu sy dh ambik sample.. Result ada candida albicans.. Semlm br masuk ubat utk kali ke 2.. Hrni masih keluar sikit2 keputihan tp xgatal.. Hrp lps ni hilang keputihan.. Bahaya keputihan dan kencing manis ni kan.. Moga2 kt sama2 dipermudahkan proses mengandung, bersalin dan membesarkan baby dgn sihat.. Aamiin...

sy pon xda plak klua pa2 or keputihan.. tapi da diabetes 😔😔😔😔😔😔😔😔😔 tapi diabets kn blh mnyebabkn jangkitan kuman mcm tu kan.. huhuhu isau jgk sy

Sy ada keputihan sblm pregnant lg.. masa pregnant pn msh ada tp xbyk dan kadang2 je.. baru ni sy detect ada kencing manis.. tp doktor xckp tu penyebabnya..

5y ago

Naik 2kg..

Masa pregnant anak ke3 saya ada masalah keputihan tapi xde kencing manis. Pregnant anak ke4 ni, xde masalah keputihan tapi sangkut kencing manis pula

5y ago

Ni sorg lg sma mslh dgn sya, 1st ank kena diabetes & darah tinggi. Lain semua ok. 2nd ank ni pula xde diabetes & darah tinggi, tp keputihan yg teruk.. Aduhyaiii

Sy tak ada keputihan. Tapi 1 trimester ada sangkut kencing manis. Bila 2 trimester doc kata tak ada kencing manis pulak. Tp still buat BSP la 😅

5y ago

mcm mna pulk tu nk tau 2nd trimester xde?

Saya keputihan teruk juga.. Tp xde kncing manis.. Tp tu lh.. GBS+ plk

5y ago

Sama. Sya sampai keluar lendir coklat. Scan bby uri ok je. Now sdg tunggu result hvs, takut gbs+ pulak... Klau gbs+, sis kena cuci ms v dgn air garam suam sekerap mungkin utk elakkan kuman makin membiak.

Sy pon 1st time dgr sis.. Tp bile google mmg ye.. 😢😢

Mcm tu ea sis..xthu pula ehhe