Minum Air Gula

Hi mommies! Ada tips tak nak minum air gula nanti kat kk? ramai pesan jangan muntah.. macam mana mommies tahan muntah tu? #firs1stimemom ##pleasehelp #First_Baby

29 Balas

Enjoy je minum. Jgn fikir story2 org yg menakutkan. Tah pape je. Sy sblm minum dl, selalu duk dimomokkan dgn kisah2 minum air gula yg scary. Sampai jd rasa seksanya kena minum air gula. Ari sy kena minum tu, sy decide, sy yg control apa yg akan jd. And my story xkn sama. So, saya minum je cam biasa. Xde nk 1 nafas ke, seteguk terus bagai. Minum je mcm minum air selalu. Dlm 12 minit, sy selesai. Minum sambil layan fb dan borak dgn suami. After minum, sy lepak main hp. Tggu 2 jam. Alhamdulillah, xde muntah, xde nk pitam la apa bagai. Sampai 2 jam lepastu dah amik darah. Sy g lunch. Jgn termakan dgn kisah2 scary org lain.

pengalaman sy 3 kali minum air gula hah sy ni jenis xkuat minum air perut cepat kembung so pertama ikut je ckp nurs tu ikut sukatan mcm yg dibagi sy pun buat dan ikut juga ckp moms yg lain klw minum jgn pikir bukan2 dan trus teguk hah nak tau bole le habis kan tp 5 kali teguk xsanggup manis lepas tu air banyak ikut sukatan nurs hah lepas tu muntah wkwkwk 2 kali minum sis limpas sbb kali tu sis xikut sukatan air mcm nurs bagi sis letak setengah air 3 kali teguk je dalam sekali teguk tu sis minum air putih xtahan manis sangat dan yg ketiga sis limpas dengan cara sis yg kedua 🤭🤭

Sy sebulan lepas baru lepas minum air gula.. Alhamdulillah.. okey je.. cume kalau rase tkut xleh nk telan yg KK pnye sbb xde perisa.. beli yg farmasi punyer air gula.. perisa oren.. rasa macam air gas mirinda oren tu..mlm tu letak dlm peti.. bawak p klinik.. minum sesejuk gitu.. bestla lapar kan.. minum sekali nafas je kalau tkut muntah.. kalau xleh minum je slow2.. jgan gopoh2.. tggu 2 jam tu ade jgk rase pening2.. tp make sure rehat 2 jam tu.. jgn nk buat ape2.. kalau boleh tido lg bgus.. rehat.. baring je.. inshaAllah okey.. tu jela pengalaman sy

hahahaha dear ! before ni pun i terbaca article merepek repek , minum air gula muntah lah pitam lah , masa tu i macam takut jugak la yela first time kan .. then tiba masa nak minum tu eh .. just rasa manis melekat tu adalah . then nurse i kasi i minum sikit air mineral , then after 2jam ambik darah semua , dan yah tak ada apa yang berlaku , so you just think positive je okay .. jangan hiraukan sangat berita berita annoying tu hahaha kang terbuai buai

saya jenis tak minum manis pastu waktu minum air gula tu jenis takde perisa, manis sungguhhh. tapi saya set dlm kepala "kalau muntah kena minum lagi, so jgn muntah" alhamdulillah saya tak muntah. minum laju² tapi kalau tak mampu habiskan satu teguk mcm org ckp, jgn paksa. nti lagi muntah. saya minum 2@3 teguk jugak. habis minum terus pergi toilet cuci bibir, tepi mulut semua, ludah air liur sikit. jadi rasa manis tu tak kekal dlm mulut banyak sgt.

Hari khamis lepas saya baru minum , air gula tu suam suam nurse buat. Saya minum 3 kali teguk. Tak bernafas nak buat skali nafas 😆 1 cawan tu boleh tahan banyak juga. So far takde rasa muntah. Bila dah amik darah , dah balik rumah baru muntah keluarkan semua. Bagi saya takde rasa teruk sangat. Rasa mcm air manis biasa. Tak tahu lah kalau KK lain buat , lain rasanya.

Saya pon baru minum sebulan yang lepas. Alhamdulillah ok je sebenarnya air gula even manis. Waktu telan tak payah fikir banyak sangat. Pegi kk awal pagi jadi air gula tu suam lagi senang nak telan. Kalau sejuk mesti macam likat sikit rasa. Telan rilex je..Tak perlu laju or slow sangat. InshaAllah ok.

first minum rasa oren tapi takda manis sangat... kali ke 2 minum pagi tadi takda perisa dia punya manis tak tahan....saya sampai 3x teguk tapi alhamdulillah tak muntah .

minum senafas je..kalo brenti pasti rse cam nk kluor blik..minum yg pertama xsgkut..minum kli kedua terus sgkut..nk buat cmne..nasib,cume skrg Kene jge MKN la..31w prgnt

mindeset kna setting lps minum tu..byg je mcm air oren..pastu ddk kt kerusi dongak ke ats sikit..supaya x muntah..tu tips dr sy..dh dua kali minum air gula x muntah