Perut Kembung

Mommies ada tak yang perut kembung bila menjelma petang sampai lah ke tengah malam ? Pagi takda pun mcmnii , tapi nak naik malam jaa mesti kembung , tak boleh kentut & Susah sendawa .

8 Balas

sama mcm sy..baru 9wk..kadang sapu minyak angin baby tu..tak leh nak tahan sbb sakit sgt..bila dah sapu ok ckit baru boleh tido..sapu kat atas perut ckit ja. jgn smpai bawah

wsalm sama lh dgn sya tp sya bolh sedawa cuma bila nk msok mlm rsa kmbung nk nafas pn sush..tp sya mnum air halia tmpe gula setiap pgi alhamdulillah kmbung dh kurg

sama la sy. bila mlm mkn sikit je, kurg rasa angin & kembong tu. jdi sy kurgkn mkn mlm mkn. suku nasi je, bila terlebih mkn mmg rasa seksa bdan angin2.

sama.. pagi ok je. start petang sampai nak tido, perut kembung je. nak sendawa/kentut susah. klau dapat sendawa pun, mcm nak muntah rasanya

same laa..ada masa tu bila perut kembung..angin tak lepas keluar tu...rasa sakit tu ya allah... lepas sapu mnyak angin tu baru ok..

sy suruh suami sy sapu ubat angin dkt bhgian belkg hingg ke pinggn...urut bwh ke ats...insyaAllah...kluar angin sdawa n kntut...

yes. sy 25week.. mmg kembung nak kentut tak lepas.. tapi lama2 ok.. bertabah yee

Trimester 1 sy mcm tu. Jd mual tak lalu mkn sbb nak muntah blk

3y ago

tu la sis.. harap 2nd trim ni dah okay selera sy.. huhu.. risau jg ni, nmpk makanan ja nak muntah..😅