bayi kembung ...

Ada advice untuk susu formula bagi bayi yg kerap kembung Tak... My baby....kentut Dan sendawa tapi bila ketuk perut dia still bunyi tung Tung...Dan kerap meragam even after bagi susu

2 Balas

ank umo bape? klau bawah sthn try susu dumex mamix cherish, yg kaler pink tu, yg tu klau ank ada mslh pembuangn atau kembung blh try, tp klau dia kerap berak kna tukar susu lain la, klau umo sthn keats blh try pediasuare, kta kna try n erro la, ank sy start 7bln byk dh cuba fm, skrg 1thn 3bln nmpk serasi dgn pediasuare

Susu kne test sket2 beli yg kecik or ambil sample pek dlu sb lain baby lain penerimaan, tapi utk kembung tu sapu ngn minyak telon baby kt tapak kaki. Betis n perut sambil selawat, InshaAllah dipermudahkn.

5y ago

Sy sapu baby sy ngn minyak tenang ning salmah so far kalau dia meragam kembung lepas sapu dia terus ok. Pasal Susu ni sy xbpe mahir sgt sb anak sy breastfeed je. Ank sblm ni Kalau cmpur lepas 3bln tu sy bg karihome ok la