28 minggu

Hi momies,kandungan saya 28 minggu tapi ade tompokan darah warna coklat keluar.normal ke atau ade masalah dgn baby.saya risau sangat2

40 Balas

Lebih baik pi check dkt hospital sbb Kita Tak tau apa masalah dkt dlm tu..sy pnh 24jam warded disebabkan nk Check sporting masa 29minggu, Saya risau kalau Ada apa2.nasib baik tak Ada apa2 uri dgn air ketuban semua elok... doktor kata mungkin disebabkan keputihan yg mnempel pada dinding vagina,boleh myebabkan keradangan , sbb kdg hormon mengandung ni mcm2.

saya pun masa bangun tido pagi,kencing pertama ada darah..normal ke tak ye? sebab saya da pergi hospital..doc da test air kencing n cek bukaan jalan tp semua ok..tp Tula bile masuk 28mgu bgun tdo,kencing pertama mesti ada darah sikit.. ad sape² macam saya tak

2y ago

pergi hospital kerajaan k swasta? klu kerajaan diorg lbih details skit. klu check up dkat KK pun lbih details Dr swasta

hi nak tanya kdgan sya 28m3h ada tak yg 28m kdgn tpi msi tdk terlalu aktif baby bergerak saya pnya jrg sgt begerak ada tak yg sma mcm sya normal ketu

6mo ago

Btuii… sbb baby aktif wktu badan kita tgh rhat… masuk 29 minggu keats bru btul ii rsa baby gerak tu bnyk

sye pnah kluar tompok drah jgk sikit msa 30weeks tpi xpegi hspital pun sbb sikit sngt ketul² tu..tkang urut ckp klu kluar lbih dri skali bru pegi hsptal sbb tu mngkin mknan atau hormon..skrg dh 35weeks

Hi momies, siapa kat sini 28w pernah HB naik ke 19...sy bru cek kat KK...tekejut nurse result HB 19...tp sy tak de gejala atau rasa sakit apa2...doktor kata mgkin mesin rosak sbb ada beberapa org juga dpt result yg sama..esok doktor suru dtg KK balik cek HB...semoga semua baik2 sj esok🙏

2y ago

Hi sis...HB ok lpas cek balik darah ke esokan hari..mmg mesin yg rosak rupanya..

maaf nk tnya mcm mna nk hilangkn garis di perut yg merekah tuhh kadang tu gatai ? . ank pertama bru 28 mnggu . .

2y ago

try pkai lotion allano ,sy alhamdulillah xde strchmrk lgsung now dh 28w...kalau blh jgn garu taw...gosok2 cm tu je law garu lg kuat strchmark...law xthn sngt garu asal dgn kain

Saya pun sama.. hari ni genap 28 minggu.. tiba² tadi tengok ada spotting mcm waktu kandungan 5 weeks sebelum ni.. tapi lagi byk. Kenapa ya? Risau pulak 😥

2y ago

Saya bersalin 9 bulan (36 minggu), 22 hari. Berat baby 3.56kg 👶🏻

rasa sakit kadang mcm mencucuk cucuk dan bila duk lama sakit ari ari kat vagina.. kdg sakit pinggang. Kdg rasa mcm cecair yg cair basah kit tp bila basuh ok semula. Normal ke

2y ago

Moga allah permudahkan persediaan kelak insha allah

semalam pergi scan doctor kata size kepala anak saya macam 31week sedangkan saya baru 28week badan dengan kaki baby normal cuma size kepala baby je yang besar . adakah tanda tanda bersalin awal ? risau pulak dibuatnya 😌

saya 28minggu 5hari, normal ke baby bergerak sgt2 aktif di bawa perut setiap mlm

6mo ago

Baby aktif kira ok la tuh sis… yg risaunya kalau baby kurang aktif… means ikut stgh org jgk laa