Darah Keluar Seperti Hujung Period

Hai.. Sye dh 26 weeks.. Nk tnye.. Normal ke ade keluar darah warna coklat seperti hujung2 period..?? Tp baby gerak mcm biase xde sakit.. Sye n suami risau tkot ape2 jdy dgn kandungan..

7 Balas

Mcm sya hritu sis, 28week klua bleeding coklat2 cmtu...and then sya pegi hospital jmpe dktor, and dktor kate rahim sya ad luka sikt...jdi dy sruh sya hti2 saje, and leps tu sya bole balik... And now dh 32week dh 🤭 alhamdulillah tk ape2...better sis pegi la hospital tnya dktor...yela, lain2 org kn lain2 sakt dy...smoga sis and baby tk ape2...insha Allah Aminn

4y ago

sis nk tnya g hospital dktor check MCM mana

Pergi je hospital terus.dkt hospital doc akan scan smua.jd awak takde la risau.sbb kalau g klinik pun nurse akan bebel sbb da keluar darah tak direct ke hospital

kurang pasti tapi kalau berterusan ada keluar darah warna coklat tu lebih baik sis pegi hospital untuk kepastian dan untuk ibu dn baby sihat

4y ago

Ari bru start kuar.. Tp skit je x bnyak

Masa saya 26 week dlu pon ada sporting keluar.. doc ckp ada kencing berkuman..better pegi la jumpa doc.. untuk kesihatan anak..

Sy tiap kli check up, nurse akn ckp "klo bleeding sikit or bnyk, trus ke hospital".. so sis pegi jela hospital ye..

4y ago

Insyallah.. Suami pown ajak g chek.. Tq ye

kalau darah keluar pda trimstr ke2 mmg tak normal.sis. bettr jumpa dok

4y ago

X bnyak y kuar skit je.. Tp warna coklat cair.. Mcm last period..

Cuba tanya nurse lebih baik tanya dari menyesal kemudian hari