pregnancy journey

hi momies, nak tanye saya dah 8w1d..saya tgh confuse nk buat buku pink bile? n perlu ker sebelum buat buku pink, saya g swsta dulu for checkup an scan baby?

5 Balas

Saya suggest call KK berdekatan dulu sis. Nanti dia akan bg appointment date. Saya dulu waktu first time datang, dia suruh datang next week. (Buang masa je) . Klu dah ada check n scan kat klinik swasta, dia da tak repeat upt test, tapi klu belum, dia suruh buat upt test dulu.

5y ago

ye ker..okey2..ade jugak dengar kwn kwn ckp cll dulu kk nye..sebab lain tempat lain care die an

boleh je buka buku pink dah sebab buka buku pink at least before 12 weeks. tak perlu pun scan swasta dulu. tapi nak lagi sure boleh je nak pi scan dulu

Selalu sebelum buka buku pink, diorang akn tanya dah pernah pergi scan ke? Nanti tnjuk je gmbr scan dgn nurse. Ini dkt tmpt sy lah

Bergantung pada kawasan sis. Tempat sy mungkin ramai pesakit, jd nurse terima 10weeks ke atas. Apa2 boleh call KK dulu. Tanya diorang.

5y ago

oh ye ker..okey2..tq

Dah boleh buat buku..klu sy hnya perlu upt test dari hsptl je...boleh juga klu sis nak scan dulu sblm buat buku itu lebih mudah..

5y ago

Betul tu..😊😊