buku pink

assalamualaikum selamat ptg. nak tanye sikit. utk buat buku pink kena buat appointment dulu kan? boleh buat online ke? help me please

14 Balas

Klu swasta mgkin bole buat online, klu kk, sis kena kol dlu. Biasanya klinik ibu dan anak isnin hingga khamis. Nnti bawa juga pen, bil air /api utk buktikan alamat tmpt tgal, klu ada kad kawin bwak juga (tapi xpnting sgt). Nanti nurse suruh isi details hadapan buku dan akan tya sjrh kesihatan keluarga, cth ibu ayah ada kncg manis ke, sis asma x, jenis darah, tarikh pkhwinn, penah kguguran ke,..

Masa sy buat buku pink hari tu di kk, nurse suruh sy pergi mana2 klinik swasta untuk scan confirm kan yg sy ni pregnant.. Lepas tu nurse tu akan bagi date untuk sy datang semula untuk buat buku pink tu.. Sy cuma bawak ic n detail suami je.. Buku tu pun nurse yg isi kan..

sy sni dah ada numbe misi so wasap dia2 akan bg tarikh p buat bku..janji kna pi scn cmfirm kata pregnant dlu..sy bru buat bku 22.11 harito..kandungan 8mgu

saya tak pasti kalau boleh online. tapi sis try call kk yg sis nak buka buku dan set appointment. biasa burses akan bagi date. harap membantu..

untuk on9 sy x pasti. masa sy dlu kna pegi klinik sis n utk appointment then doc akan bg tarikh utk dtg balik bukak buku pink

buat online skrg ni sis utk temujanji... pilih date n masa.. then die akn hntr email so boleh pergi lah.. #TAPSupermoms

Senang call je sis.. Nnti diorg bg tarikh.. Kalau pegi terus takut nnti die bagi tarikh kena dtg balik juga..

sye pegi klinik pastu ckp nk buat buku pink pastu dye bagi trikh tnggu dye call utk buat buku pink tu

Wassalam... Kne g KK berdekatan dulu utk bertanya... Stiap KK lain2 procedures dy #TAPSupermoms

Sya kelmarin nk p buka buku pink tpi tu nurse suruh buat appointment online dulu..