Buku pink (now dah nak masuk 8weeks)

Haii ,.maaf nak tanye . Boleh tau ape dokumen yg perlu bawak ye if nak buka buku pink? Now sye dah nak masuk 8weeks,belum buat apptmnt lagi utk buka buku pink,plan next week bru nak repeat scan kt klinik biasa dulu, and bru g kk booking date utk buku pink.

7 Balas

Hii, depends pada kawasan jugak kot. Mcm sy, kk setapak. So nurse mintak bawak 1 copy sijil nikah, gambar scan baby kalau dah penah scan, pen biru/hitam, bil electric.

kk dia minta sijil nikah salinan dgn Asal bil api / air dengan ic je tapi saya bawak semua tu dia tak minta pon sebab semua maklumat buku pink saya isi sendiri

mcm tmpt sye..klinik desa minta gnbr scan prtme klau ade scan, ic sye,ic psangan,sijil kawen,bil api untuk kpstian alamat tnggal .mngkin lain kk,lain cara..

klinik swasta xperlu bw apa2. kkia bw buku pink lama jika ada, salinan ic suami isteri, salinan sijil nikah atau bw kad nikah, kad vaksin covid19

1y ago

Ok tksh ye

Rasanya lain kk lain cara daftar buku tu, kk tempat saya perlukan ic saja, yg lain tak tengok pun, baik puan cuba call kk area rumah puan

1y ago

Ok tksh ☺️

kalau untuk buat buku merah kena bawak fotostat sijil nikah dan bil api @ air rumah..

cara plg senang awak call kk awak . then tanya. tanya dia nk kena bawa apa

1y ago

Ok baik . Tksh