Bila nak scan? Bila nk bukak buku?

Hi mummies, nk mintk advice for baby pertama. Ramai suruh scan lepas 10 minggu. Buku pink pulak nk bukak masa bila? So scan dulu ke bukak buku pink dulu?

3 Balas

sy aritu scan dulu then bkak buku.. nnti kk pkai gmbar yg kita scan tu.. dorang xde scan da.. dorang scan bulan2 trtentu je.. sy bkak buku masa 9w.. better awal, xde susah kn dorang klau lambat, nk itu ini.. klau ade pape pn boleh ambil tindakan awal..

4y ago

yep.. scan 9w tu da boleh dgr bunyi jntung..

biasa kalau buka buku pink tu doc memang scan sbb nak tngok sama tak dengan tarikh haid awk.. n nak tngok heartbeat janin awk baik, buka jee buku tak laa membazir duit awk nk scan dulu.. tu bagi pendapat sye laa..

Update terkini : KK sy set appointment bila dah 8minggu. So boleh la scan dulu and bwk scan masa first appointment. Thank you for helping semua. 😘

11mo ago

awk skrg brp minggu ya? appointment dgn kk tu call kk @ terus pergi kaunter kk? sorry, sy pn baru nk scan nanti .. so nak tau juga :)