berat badan turun melampau

Hi mom's,, ada tips kasi up berat badan ka ?? Skrg 14w 5d..smua result okay,cuma berat badan down sgt?

16 Balas

Adooii lah nk suka pulak..yg x de alahan berat naik mendadak...yg alahan pulak berat turun mendadak..semua dh jd risau.. X pe..yg penting kita semua sihat..klu yg makin kurus tu..hrap jgn tgl vitmin2 kesihatan..yg penting kita cukup zat2 yg di perlukan oleh bby dlm kandungan..yg gemuk tu hati2 lah..risau masa nk bersalin nati susah .mudah semput hihi..akk menten jer skrg dh 11w..tiap kali ngndung memang jg mkn minum.. Dl masa ada alahan teruk ank prtama sampai ke 5 tu teruk jgk jatuh berat bdn..tp pastu naik balik..kira ok lah..

Sama la... Berat badan saya turun sampai nurse bising suruh naikkan balik.... Saya Obisiti... Berat badan asal 87 turun ke 84 pastu kena bising.....awak kena naikkan berat badan awak balik... Sbb awak mengandung... Apa lagi.... Keja makan ja la.... 🤣🤣🤣🤣🤣...tu pun naik 2 kg... Kira ok la dari tak ada

4y ago

Pelik betul nurse ni .87kg tu dh kira berat tu klu baby first .akk tgi 166cm last berat nk bersalin tu 78kg bg ank pertama..ank ke 6 dh sampai 86kg..mcm2 hal nurse ni 😂

Sy check up 13w..berat turun 2kg sbb muntah2 & cirit birit... Sbaik dpt nurse baik... Dia la support... Ckp xpe 1st trimester mmg mcm tu... Nanti 2nd trimester naik la balik... Alahan da kurg... Time naik nanti kena control makan la...

Masih mabuk ke sis..risau pulak sy..sbb berat bdn saya ngam2 selamat je masa cek 9w haritu..46kg..nurse kata kalau 45kg ke bawah xok..dah la still mabuk...selera makan masih down..jgn la berat pn ikut down nanti😰

Biase lah tu sist .. sy lepas 17weeks baru naik BB itu pun 3kg .. dlu first mengandung just 43kg lepas 8bulan mengandung dah 64kg .. lepas bersalin turun balik stay 45kg 🥴🥴

tp sy d suru jmpa doc utk tmbh berat badan..sbb berat sy mcm perawan..43.9 turun p 42.8..sptut nya naik 45,jd risau pula

1st trimester mmng berat mnurun sbb alahan tp lpas abis alahan tu jgn trkjut plk berat asyik naik je hihihihi

Sy lak x mabuk..da 7bln naik 13kg lg downnn.sbulan 2-3kg naik 😟 mggu dpn minum air gula kli ke 3😣

Normal ja tu..sy awal pregnant pun berat turun dkt 10kg..nti pertengahan pregnant slow2 naik balik

Skrg 12w berat turun 3kg je awal pregnancy. Skrg nak masuk 2nd tri dah selera sikit mkn 😄