tips naikkan berat badan

hi. berat first buka buku 59kg, appoinment seterusnya berat turun 57kg. nurse suruh naikkan. saya dah kerap makan tp turun lah pula ke 56kg 😭 saya risau sangat. skrng sy dah nak masuk 14w. ada x tips utk naikkan berat badan? #pleasehelp

2 Balas

xpa tu,sy pun mcm tu. Jgn stress2 dgr apa yg nurse tu ckp. Kalau jumpa doktor dia akan ckp xpe,janji baby membesar ikut saiz yg sepatutnya. Akak2 nurse ni kdg2 byk membebel mana yg sesuai tu ikut mana yg x tu ignore je. Kalau x nnt awak stress baby stress lg xbaik untuk kandungan. Saya turun sampai 6kg kalau anak 1st xpe ni semua mcm tu, 1st trimester sampai semua org tegur kurusnya diet ke sbb xtau sy pregnant lg. Masuk 2nd trimester nnt dia akan slow2 naik balik sbb baby pun makin membesar berat dia pun cpt bertambah. Chill je ok

meby pembawaan baby. nanti dah nak masuk 5/6bulan, insyaALLAH Berat Naik