kehamilan

hi mom ada ka yg 7bulan perut still nmpk kecik . sbb body sye memang jenis kecik juga . 3 hari lalu buat chckup doc kata bby sihat jer alhmdulillah , tp taktahan org duk tegur gelak 😌

23 Balas

Saya rasa perut kecil ada bagusnya contohnya kurang atau tiada stretch marks, lebih mudah bergerak, tak rasa berat sangat. Tak gitu? Bersyukur sentiasa dan jangan hiraukan apa orang kata. Orang yg kata tu dia taktau kebaikan perut comel nih hihi. Yang penting, baby sihat dan sempurna, mamanya juga sihat wal afiat. Ok? (:

kawan saya. dah mengandung 9 bulan pun, dari belakang tak nampak macam mengandung melainkan tengok dari sisi dan depan. biasalah org badan kurus dan kecik. yg penting baby sihat. beruntung Pn, nanti bersalin pun maintain kurus. Tak susah nak turunkan berat.

Sy dah 9 bulan orang ingat macam baru 5bulan . Bdn sy jenis kecik tp scan baru ni baby dh 3kg 🤭 . Takde mslh penyakit pape . Alhamdulillah sihat je . Pedulikan je mulut org . Sy pon slalu org ckp gitu rasa nak tampar je tapi sabar jelah . Hahaha

sy smpai nk bersalin comel je perut..biasa la sy pn kena jgk org duk tgur perut kcik sy snyum je laa ..perut kcik snang bwak baju pn x yh beli ..enjoy je moment pregnant ni jgn stress2 ..slgi Kandungan&ibu sihat x perlu sis risau okay...

Sama lah, saya pun baru masuk 7bulan. Kawan tempat kerja sebuk dok mengata perut dia org dulu ngandung besar kite perut kecik. Tapi scan baby kite berat dah 1.5kg 🥰 takpe lah biar lah org nak cakap apa yg penting baby sihat.

Sama la. 9bulan pun kecik je perut .xnmpk tapi baby sihat. Keluar2 anak 3.45kg padahal perut kecik jee. Alhamdulillah. Ignore jee mulut org kita x boleh nak tutup.

knpa perlu dngr org tegur dan gelak bersyukur la bla doc ckp baby dlm kndugn shat ja...Klau nk dngr mlut org Smpai bla tak Abih ..jnji ibu ank shat smpai dlhirkn Aamiin

Sama sis. Sekarang saya dah 8bulan pun kadang2 orang tak perasan 8bulan berat baby 1.8kg. Diorng ingatkan baru 4/5 bulan 😊 tapi so far baby sihat🥰

Pengalaman Saya 7 Bulan Baru Nampak Perut Tu Pon Kecik Jugak Walaupon Saya Bigsize.. Masuk 9 Bulan Baru Ketara Nampak Perut Tu Terjojol Keluar 😂

sama la kita dah 7 bulan pun still nmpk comel je.. takp asal kn bby sihat. bia la org nk cakap ape, yang penting kita n bby sihat