Tumbuh Gigi sakit ke bagi baby ..risau ank sedang lalui pertumbuhan Gigi tak nak makan kerap meragam

Mohon mummy share pendapat

2 Balas

Saya rasa mereka tak selesa, itu sbb meragam. Jangan risau, hadapi dgn tenang. Gosok lembut gusinya. Maybe dia juga dlm fasa menggigit semasa tumbuh gigi. Bagi teether, finger foods, pelbagaikan bentuk makanan sesuai dia. Anak sy sekarang dah berminggu keempat-empat gigi taring sedang keluar. Kena lah hadap dia meragam semasa nak tidur, semasa susu badan (kena gigit), lebam2 badan sebab anak gigit, anak kurang makan, kadang selera, kadang tolak makan, kadang main2 dgn makanan, Hadap je semua tu dgn kasih sayang dan sabar.

Anak sy kurang aktif, dan demam kalau tumbuh gigi. Makan taknak. Tp dia nak gigit2 apa2 je jenis silicon utk teether