Gigi baru nak tumbuh

Anak saya meragam semalaman, taknak susu, taknak makan. Menangis taknak berhenti, mengamuk, risau dibuatnya.. Normal ke macam ni kalau bayi nak tumbuh gigi?

5 Balas

Cuba awk try g farmasi ada theething gel, dia sejuk dan kebaskan gusi anak, cm bonjela gak tp dia khas utk baby..sy dapat dr doktor klinik bg tp farmasi pon ada jual..letak je, bg anak mkn spya tak sakit gigi anak..

4y ago

Tak pe..awk try la sbb gel tu safe semua peringkat..kalau baby dh lebih 6 bulan kan dan dia BF awk try bekukan susu badan awk, bg dia mkn mcm aiskrim..sy buat cm tu..hehe.. sama2 awk..😊👍

Bergantung pada baby.. kalau ikutkn normal. Ad bby yg nk tumbuh gigi siap dmm..

4y ago

Blh je cuba berubat secara islam kot la kn.. kita x thu.. lps check xde pape mkna nye dia meragam sbb nk tumbuh gigi jela tu, x selesa..

Mcm mne sis thu die nk tumbuh gigi ye?..ank sis brpe bulan?

anak saya pun 😭😭😭

Mcam mana nk tahu baby nk tumbuh gigi ye?

4y ago

Kena tengok laa gusi dia selalu, selalu check. Ada warna putih, itulah giginya 1