Simptom Tumbuh Gigi Biasa Pada Anak Kecil

Haa, anak siapa dekat sini tengah meragam sebab nak tumbuh gigi, angkat tangan! 🙋🏻‍♀️ Harap bersabar ya, Mummy! Biasalah kalau anak dalam fasa tumbuh gigi ni memang merengek, meragam, semua benda jadi tak kena!

Simptom Tumbuh Gigi Biasa Pada Anak Kecil
14 Balas

alhamdulillah..sy brsyukur sgt2 sbb anak sy tk meragam tumbuh gigi..6 bulan tumbuh gigi bwh 2 btg trus..cuma demam saja..tu pun 1 hari saja...lps tu ok..smpai la skrg 9 bulan tumbuh gigi tk demam dah..skrg gigi ada 7btg..4 ats & 3 bwh..alhamdulillah sng jgk nk gosok gigi anak sbb bg kerjasama..sgt2 brsyukur🤲

Tumpang tanya anak saya dah tumbuh gigi start 7 bulan tu yang bahagian bawah 2 lepas tu sampai lah sekarang dah 10 bulan dia tak ada lagi tumbuh gigi saya sedikit risau sbb gigi atas atau tepi ke mana tak ada pun nak tumbuh jadi benda ni normal ke atau tidak sbb skrg ni dia dah nak masuk 11 bulan

4mo ago

Ouh jadi normal oky tq skrg je pun anak saya buas

Huuuuuu.. tengah tunggugigi akhirnya tu tumbuh.. Lamanya penantian, demam on off, menggigit, mengempeng, banyak nak dukung, hadap je lah..

anak saya bru 6 bulan sebelum ni byk meragam pastu demam skrg rasa tajam dah kt gusi rupanya nk tumbuh gigi

Allah..patut la suke menggigit.habis lebam bahu ibu dia gigit.tu belum gigit nen lgi.ngeri perit tobat mak

berapa lama ye tempoh meragam baby ni? 1st baby skang tgh ada tanda2 nk tumbuh gigi..xde pengalaman..

anak sy 3m+ gusi bwah dh nmpak bentuk mcm nk tumbuh gigi normal ke ye? mcm awl sgt la pulk

siapa ada pengalaman.. anak dah 1tahun+ tapi masih 2 batang je gigi.. macam2 dah saya cuba

anak saya dah 10 bulan setengah tak tumbuh lagi gigi😭😭taktau nak buat apa dah

8bln 6btg gigi.. nk msuk 10bln mula meleleh air liur

4mo ago

memang seram klu dia gigit.. rapat gigi dia kacip... smpai ketar2 kepala dia mcm lepas geram .