fasa tumbuh gigi

hai ibu semua,saya ada soalan..baby kalau proses nak tumbuh gigi mmg akn jd kerap meragam ke?

1 Balas

Ya, betul sangat. Semuanya bergantung pada baby itu sendiri. Ada yang demam, tidur tak lena, mood swing daripada happy boleh menangis, tak nak makan, nak berkepit dengan si ibu atau si ayah. Situasi ini sangat crucial sebab melatih kita untuk bersabar dan cuba untuk memahami si anak. Saya baru sahaja melalui proses ini. 🥲 Anak nak tumbuh gigi geraham. Ambil masa 2 minggu. Saya faham situasi Puan. Semoga diberikan kesabaran emosi dan fizikal 🌹

12mo ago

tumpang tanya, bila anak kerap meragam sebab nak tumbuh gigi puan ada bawak ke klinik/hospital tk ? sy sedang lalui fasa ni. anak sy memang celik mata je terus menangis mengaruk mcm kena dera. sy risau sgt sebab dia kurang nak menyusu dari biasa. sy kerap offer dia susu , tapi dia tolak 😭 perlu bawak jumpa doc ke ? atau normal je ?