TUMBUH GIGI

Salam anak kalau nak tumbuh gigi mmg meragam ke? Anak sy da 3 batang gigi tumbuh. 2 bwh 1 atas. Ni nak tumbuh 1 lagi gigi atas. Anak kerap nagis & tak boleh kalau sy hilang sekejap. Ibu is pening🤦‍♀️🤦‍♀️

1 Balas

waalaikumsalam. berapa usia baby? kebiasaannya baby akan meragam sebab tak selesa. sama mcm kita yg dewasa if sakit gigi pun tak selesa apatah lagi nak makan. jadi baby pun sama. boleh ambil kain napkin yang bersih celup dengan air sejuk dari chiller dan urut gusi anak perlahan².

3y ago

a'ah betul tu. boleh bg buah sejuk,aiskrim homemade dan finger food untuk dia kunyah. jadi kurang la sikit tak selesa tu contoh mcm macoroni /spagetti. 😊 kalau anak nangis tak boleh tgk mak hilang ni mungkin fasa anak separation anxiety. anak saya yg 11bulan pun mcmtu.