Bantu saya . Saya mahu iktiar semula baby slepas keguguran 2 kali . apa yang perlu saya buat spnjang kandungan sy yg baru ini .

MOHON BANTUAN

6 Balas

Amalkan 3 ayat terakhir surah al-hijr ni. Sy pun mcm awak. 2x gugur. Skrg preggy 6w. Sy fhm rase dia mcm mane. Yg sy buat, sy bedrest, tinggal semua benda yg melibatkan angkat². Mintak tlg suami. Amal pemakanan sihat, susu n folic acid + vitamin c x skip. Yg penting byk doa spy baby sihat dan dijauhkan dr sbrg komplikasi. Sy amal ayat ni setiap kali lps solat. Baca 3x pastu hembus kat perut & tapak tgn. Then mintaklah doa apa pon. Please. Jgn stress. Apa² berlaku jgn stress stay positive.. i feel you. Wlwpun kdg tu terlepas jugak nangis sbb takut, trauma & etc. Tapi kita kena tenang dan jgn byk fikir 💪

Bykkn brzikir...dgr ayat2 suci Al-quran... Jgn stresss... brpikiran positif sntiasa..jgn angkt brg berat2.. jg pemakanan.....awl2 kehamilan jgn byk brjln sgt tkut rahim xbpe nk kuat... Mg sis sntiasa kuat smgt k...njoy da preggy n hppy slalu...😉✌mg dpmudahkn segalanya..aamiin..aja2 fightimm✊✊🔥🔥

Lepas gugur, cuba pantang betul2 dlm 3 bulan ke 6 bulan utk rahim awk betul2 ok, download periof calendar, tgok pd hari subur awk bile..pemakanan kena jaga..doa, usaha, ikhtiar dan tawakal..cadangan sy la

Pantang betul2....biar betul2 clear mkn folic asid dan minum susu kesuburan utk bsiki kesuburan bslik..insyAllah dpat membantu utk kuatkan rahim...sy amalkan susu effecty yg doc roihana sendiri buat

Mulakan doa dgn selawat kpd Nabi muhammad, tutup kan doa dgn selawat kpd nabi muhammad ... Dgn berkat selawat kepada kekasih Allah... InsyaAllah... Moga diperkenankan amin allahumma amin

Jangan angkat berat & jangan lasak2. Banyakkan rehat.