36weeks

Mnta pndapat ibu2 juga..wajar kn kdgan dh msok 36weeks,dh ada air susu??

4 Balas

Biasanya ibu yg baru mengandung.. Puting susu nya akan tersumbat.. Lubang puting biasa ada 7or 8 lubang.. Utk persediaan awal.. ketika mandi air suam.. Ambik putik kapas..cuba gosokkan di sekitar atas puting .. buat perlahan2..pasti lubang puting akan dpt kelihatan.. Mungkin akan keluar kolostrom iaitu susu awal yg penuh dgn khasiat.. Amalkan xtvt ini disaat2 akhir kelahiran..

Hi sis, cuba tengok artikel ni, banyak penjelasan pasal susu badan masa mengandung https://my.theasianparent.com/payudara-keluar-cecair-hamil

Ada yg awal ada ibu yg akn ada air susu bila anak dah lahir

Dh msok 20+week saya dh ada air susu