+ve covid 21 mggu.

Hi mmy sekalian, sy baru je 2 hari kuarantin dkt rumah disebabkan covid. Boleh tak kalau sy suruh suami pg klinik beli panadol tanpa cek keadaan sy.. Badan je rasa sengal2, sakit pgg. Sekarang sy 21 mggu.

4 Balas

boleh je.. tapi kena tanya pharmacist lah paracetamol selamat untuk ibu mengandung..saya kena covid haritu kena pergi CAC , tapi nurse check bp & suhu shj, doktor pun xde check apa pun, doc cuma tanya keadaan & ada simptom apa je.. saya makan paracetamol beli dpd farmasi je, yang penting kena ada alat check bp & oximeter utk pantau keadaan diri

2y ago

okay awk faham. tq

sewaktu saya exp covid dlm minggu 20 ke atas juga, doc benarkan saya amik minimum dua biji panadol utk sehari sahaja. Tp saya amik half panadol dan lbhkan pada air suam dan makan makanan herba. Byk rehat dan cuba mkn buah utk tingkatkan imunisasi. Berdoa byk hingga sembuh dan kurantine sebaiknye serta update mysejahtera utk keselamatan.

Sis kena inform nurse yg jaga sis terlebih dahulu . Mereka akan amik langkah untuk menjaga sis dgn extra . Cac pun akan amik extra care bila ada rekod dalam kk . Kalau boleh jangan amik ubat sebarangan .

2y ago

noted awk. tq ya.

panadol yg 500g boleh makan. active fast n so on xboleh yer. tpi lagi bagus mommy check keadaan sbb mommy pregnant. kira high risk.

2y ago

noted. tq awk.