Dua2 covid tp boleh ke nak bersama dgn suami?

Saya dan suami +ve covid. Saya dh hbis kuarantin. Suami lg 2hari dah hbis kuarantin. Boleh ke klau nk bersama dgn suami? Da lama tertangguh projek sbb sy positif. Bila sy dah nk hbis kuarantin suami plk +ve😂😂 Rasa rindu nk bermanja & ada apa2 effect tak kt bby klau sy nk buat project tu? 🤭Ke suami better buang kt luar? #advicepls #pregnancy #30weeks

12 Balas

Ada org pjj hampir setahun xjmpa xpelok suami..sy kuarantin covid thun lps kna dok pusat kuarantin.suami kna dok rmh..2mnggu..suami kita xpegi mana pn sis..kita nk hdup gn dy smpai bila2..tahan nfsu seminggu je..btl la kata org..nfsu pling ssh nk dikawal..tiber..ahahah

kan kuarantin 4-6 hari je skrg? sabo sikit je ha pun. nanti beranak lagi lama kena tahan. lgpun kan tgh positif tu, bawak bertenang. laki tu pun 2 hari je nak habis kuarantin dah. apo tak menyabo nau

2y ago

Betul sis, haha. Saya pun perasan, kat sini kalau pelik pelik sikit terus kena kecam 😂 kadang kesian dengan yang bertanya, takpe lah, kita sama sama belajar. Apa apa pun, kalau salah seorang masih positive, tak boleh bersama, sabar sikit lagi ya untuk sis yang bertanya, jangan ambil risiko, semoga sis & keluarga sihat sepenuhnya soon.

Alahai sabar la dlu sis.. tergopoh2 ni tak pg mana pun suami tu.. stakat kalau 1-2 minggu je pun. Kito ni 12 minggu x bersama masa 1st trimester elok je.. Laki pun paham. Tp ikut suka sis la badan sis kan. Nak bersama its up to u.. sukati u nak buat ape.

sabar.. bnda blh tahan.. sy hrtu suami +ve covid waktu kena kuarantin 2minggu dh lh waktu tu 1st trimester.. mmg x bersama dh sbb msih baru lg kami berdua tahan gitu jelh usha² dri jauh.. kandungan 5 bln lbih baru berani bersama..

Kita wujudkan kuarantin diri tu utk sebab² keselamatan dan kesihatan. Sabar la ya.. tlg jgn merisikokan diri, bayi dan juga pasangan. Musuh utama ssorg itu adalah nafsunya.. Selamat berjaya.. tiber..

bestnya boleh bermanja .. suami saya takut nak bersama even da byk kali jelaskan sex during pregnancy is safe .. katanya waiting for so long utk dpt baby .. dah 8 bulan tak bersama 🤣

2y ago

kalau sy,time prgnt mcm terus mati rase sex tu..suami pn sama mgkin sb kesian dan penat keje..jd xde msalah psal sex utk kami..

sy n suami covid jgk bru je lg tp suami tkt nk brsme tkt ade effect dkt baby. so kitorg hold dlu. dh ngtif covid bru kitorg brsama

Sabar dlu..kuarantin bkn lama sgt pn..sy dlu ada kes xle brsama ..sy tahan smpai 6bulan xbrsama

sabar sis..tak lama lagi tu. tapi pastikan dua² dah negatif ye. tahan siket lagi je tu 😂

masa positive doctor selalu tak bagi bersama ya. tgu dh negative bru bersama.

2y ago

😂😂😂