iron tablet

Mkn ubat nie rsa xselesa nk muntah ja..bila muntah rsa pahit mulut..mkn ubat nie ja mesti muntah..xmkn xpa ka atau boleh ambik ubt lain.

iron tablet
50 Balas

laa patut saya rasa nk muntah bilr makn ubat ni tp sya mkn selang seli😂

sy makn ubt n jugk + iberet alhamdulillah hb makin naik... sblm n mkn iberet je hb turun...

5y ago

Alhamdulillah..tp bau pon xboleh

Dah berapa minggu? Kalau inform nurse kk, biasa diorg akan suruh tukar kalau tak sesuai..

5y ago

Bru 12 minggu bln depan plak jumpa doktor.

Sy mkn iberet lps subuh makan. Tahan nafas terus telan.setakat nie ok lagi 6week

Betul sgt2..sy mkn ubat ni seharian makan muntah padahal sbelum mkn xde lah teruk sgt

5y ago

Betoi..klau x sy dh x alah..mkn ubat nie dya muntah truk lg pda sebelum nie

Boleh try makan ubat nie dengan buah oren or jus oren confirm tk muntah 👍

Mkn ubat ni dgn jus Oren,klu sy prefer peel fresh sbb dia rasa masam sikit

Tak serasi tu ubatnya. Kena bagitahu doktor, nanti doktor tukar ubat lain

Cuba try obimin sis...yg ubat merah tu...klo x tahu cuba try tnya kat kk

Dulu sy xleh mkn ubat ni.. Bau je pon nk muntah. Sy mkn iberet..

5y ago

Aah tny doc dulu doc suggest ubat ape..