muntah

Mkn muntah..xmkn pon rsa nk muntah angin smpai xlarat dh bdan pon rsa sakit..boleh mkn ubt x tuk kurangkan muntah.

1 Balas

Sis morning sickness mmg benda biase sbb body tengah berubah hormon dan sebagainya... Kalau sy pun teruk jugk tp ade time2 dia.... Sy xsarankan makan ubat sbb ibarat sis mengganggu process semula jadi... Cara sy mkn sikit2.... Tp mmg mkn 24jam.... Sy akan ade roti 1beg di sisi... Lps tu bila sy mgidam nak mkn sesuatu sy akn mkn smp kenyg.... Sbb bila kita mgidam badan kita keluarkn signal yg kita nak n memerlukan jadi rase mual tu kurang... So bila dh lps mgidam, akn start mual2 balik... Sebelom ni sy xtau... Makan je ekut time mmg semua muntah sbb kita mkn time badan tgh reject... Tp bila sy makan ekut tekak sy dan xkacau masa mual tu sy boleh mkn lebih.... Ini cuma pendapat sy.. Lain org lain cara

5y ago

Ooo..sy akn cuba..sbb mkn ja keluar blik mmg xdak tenaga langsung..tq