Momfirst.....

Ada kah cara lain untuk naikan hb tanpa mkn ubat tambah darah yg kk bgi...trouma nk mkn ubat tmbh darah sbp akan rsa muntah dan rsa xselesa slps mkn ubat tmbh darah akan berlarutan 1 hari .prsaan nk muntah ja#seriusnanya #firstmom

2 Balas

boleh sis.. sis boleh cuba minum susu HL atau mamadil... makan sayur bayam.. sayur2 hijau.. makan kerang(jgn terlalu kerap takut naik drh tinggi).. makan kurma.. jambu batu.. buah delima.. kekacang.. daging merah.. hati ayam..

Hi sis, naikkan hb boleh dapat dari makanan jugak mcm sayur bayam merah/hijau(prefer yg merah), daging merah, brokoli. Buah/jus delima(sangat bagus), kekacang, kurma, telur. Selain tu elakkan kafein ya sis 🥰